duminică, 18 mai 2014

Paste Tikka Masala

   Fac ce fac si tot la paste ajung, asta fiindca sunt mare amatoare. Intodeauna cand sunt  in criza de
timp apelez la paste, acestea scotandu-ma din incurcatura mai mereu.
  De data aceasta am vrut sa le prepar in stil indian. Mi-am zis ca daca se poate pui si orice altceva tikka masala, de ce n-ar merge si cu paste. Ei bine nu regret nici o secunda ca le-am preparat. Sunt DELICIOASE!

     Ingrediente:
  • 400 g paste penne rigate
  • 2 l apa clocotita
  • sare
  • 2 cutii mici iaurt natural (280 g)
  • 4 lgt rase tikka masala
  • 1 lgt turmeric (optional)
  • 1 lgt boia dulce (optional)
  • 2 cepe potrivite (150 g curatate)
  • 2 rosii potrivite (200 g)
  • 2 lg ulei
  • 4 lg sos de rosii
  • sare dupa gust

Cum procedezi:
1. Pune pastele in apa cloclotita cu putina sare si fierbe-le timp de 7 minute. 
2. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si pune-le la scurs. Adauga 1 lg ulei si amesteca usor.
3. Amesteca iaurtul cu condimentul tikka masala, turmericul, boiaua dulce si toarna peste paste. Amesteca miscand vasul usor si lasa-le deoparte pana cand prepari sosul de rosii.
4. Curata si spala cepele si apoi taie-le cubulete. 
5. Spala rosiile, taie-le in 4, scoate mijlocul apos si cotorul si taie-le cuburi.
6. Pune la incins uleiul, adauga ceapele tocate marunt impreuna cu un praf de sare. Tine totul la foc mic pana cand ceapa devine translucida, adauga rosiile, invarte usor si lasa la foc mic 3-4 minute. Adauga sosul de rosii si mai lasa 1-2 minute. 
7. Opreste focul, pune pastele peste sosul de rosii si amesteca usor. 

   Nota: condimentul tikka masala contine coriandru, chimion, usturoi, paprika, garam masala, turmeric, ghimbir, menta, chili.









2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.