luni, 19 mai 2014

Paste cu sos de capsune si susan

  Dupa cum bine stiti, sunt fan paste. Sunt ideale pentru momentele in care ne dorim un desert rapid.
Doar pui patele la fiert si in cateva minute te alegi cu un desert pe cinste. :)




  Ingrediente

  • 200 g paste (scoici)
  • 2 l apa
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt ulei
  • 20 g seminte susan
    Sos:
  • 250 g capsune (spalate si curatate de codite)
  • 60 g zahar 
  • 1 lg zeama de lamaie


   Cum procedezi:
1. Pentru sos pune 200 g capsune impreuna cu zaharul si cu zeama de lamaie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic pentru 5-7 min. Baga-le apoi intr-un blender si mixeaza-le pana obtii un piure. Pune piureul inapoi in cratita si lasa la foc mic 1 minut. Adauga apoi restul de capsune taiate in 2 sau in 4 (depinde de marime), amesteca si lasa deoparte.
2. Pune pastele la fiert in apa clocotita pentru 7 min impreuna cu o lgt zahar. Dupa ce au fiert trece-le pe sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Pune lingurita de ulei peste ele si amesteca-le usor.
3. Incinge bine de tot o tigaie neaderenta, opreste focul, pune susanul in ea si amesteca usor.
4. Presara 1/2 din cantitatea de susan prajit peste paste, pune-le pe un platou, adauga sosul de capsune si restul de susan.

S-aveti pofta!

 Nota: daca nu va place susanul puteti folosi migdale macinate. 













4 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.