joi, 1 mai 2014

Negresa cu busuioc

  Credeati ca busuiocul se foloseste numai in mancaruri?! Ei bine, fii-miu s-a gandit c-ar merge de
minune intr-o negresa. :)
     V-am mai zis ca mai mereu ma ia de maneca si ma trage in bucatarie sa mai facem o "pajitula". Asa s-a intamplat si acum. A mixat el ce a mixat si la final a gasit punga cu busuioc uscat si a "scapat" olecuta in compozitie. Bine a facut ca a scapat busuiocul ca tare buna a mai fost. 

  Ingrediente:
  • 8 oua medii (de tara)
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lgt busuioc uscat
  • pt. decor: cacao pudra, flori de visin

  Cum procedezi:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.
3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.
4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele si o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao. 












4 comentarii:

  1. Trebuie sa aiba o aroma tare placuta!! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta combinatie! Cred ca este aromata la cat de frumos a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat,si cred ca are o aroma super buna!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.