marți, 13 mai 2014

Fursecuri cu lamaie

   Dragilor, am lipsit cateva zile din peisaj datorita unor probleme. Ca sa nu ziceti ca vin cu mana goala,
v-am adus fursecuri aromate.
    "Lamaioasele" astea (vorba fiica-mii) sunt delicioase si mi-a parut rau ca n-am facut mai multe.

 Ingrediente:
  • 350 g faina de grau
  • 100 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • coaja de la 3 lamai (30 g)
  • zeama de la o lamaie mare (70 ml)
  • 1 lg cu varf pudra de portocale (optional)
  • 75 g ulei de plamier
  • 50 ml apa rece
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)

 Cum procedezi:
1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de copt, coaja de lamaie) peste ea. Amesteca, apoi adauga apa rece, uleiul si sucul de lamaie. Amesteca cu o lingura apoi framanta bine 2-3 minute. Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa se odihneasca 30 min.
2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.

 3. Imparte aluatul in 2 si intinde-l intr-o foaie de 0.5-1 cm grosime. Taie apoi aluatul in fasii (dreptunghiuri de 7-8 cm x 2-3 cm), transfera-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptor pentru 8-10 minute (depinde de cat de rumene le vrei:).
 S-aveti pofta!

  Nota: Pentru o omogenizare mai rapida ar fi ideal sa rasniti zaharul.





3 comentarii:

  1. Cmad este vorba de ceva dulce cu lamaie hop si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bien ricas se ven!
    Y así, como palitos casi, para no dejar de comerlas.
    Besazos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase si aromate fursecurile tale, fur si eu cateva!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.