miercuri, 7 mai 2014

Castraveti cu crema de branza


  Simplu, rapid si gustos. Asta e tot ce trebuie sa stiti despre acest preparat!


     Ingrediente:
  •  850 g branza din iaurt
  • 170 g smantana fina (20% grasime - Pilos am folsit eu)
  • 1/2 legatura marar
  • frunzele de la 4 cepe verzi
  • putina sare
  •  3 castraveti mari
   Cum procedezi: 
1. Pune branza din iaurt impreuna cu samntana intr-un bol si mixeaza-le cu ajutorul unui mixer vertical.
2. Spala, usuca si taie mararul marunt. Procedeaza la fel si frunzele de ceapa.
3. Pune verdeturile peste branzica, asezoneaza cu sare si amesteca cu o lingura.
4. Spala, usuca si taie castravetii felii de 0.5 cm.
5. Pune crema de branza intr-un pos cu dui stea deschisa si orneaza fiecare felie de castravete.
S-aveti pofta!

Nota:- branza din iaurt se obtine punand iaurtul la scurs intr-o sedila pentru 24-36 ore. 
       - daca vi se pare prea complicat sa faceti singuri branza, puteti folosi crema de branza din comert. 




8 comentarii:

  1. Superdelicios aperitivul asta si usor de facut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai dat o idee f buna pt aperitive! Foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de fina e crema, nu am vazut niciodata asa ceva, felicitari! Branza din iaurt se gaseste si de cumparat? ca nu m-as incumeta sa o fac in casa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona! N-am vazut prin magazine, dar se obtine foarte simplu. Si poti incerca cu iaurt cumparat. ;)

      Ștergere
  4. Un aperitiv foarte aspectuos!!!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.