V-am mai zis de cateva ori ca-mi plac pastele si chiar asa e. Sunt usor de preparat, gustoase si
versatile. La noi se mananca atat sarate cat si dulci, iar vremea asta inchisa si rece nu ma face decat sa-mi doresc o portie zdravana de budinca inspirata de la aceasta budinca. :) Ingrediente:
- 400 g paste (melcisori)
- 1 l lapte (proaspat)
- ½ baton scortisoara
- 1 bucata anason stelat (optional)
- 160 g zahar
- 3 oua (de tara am folosit eu)
- un praf de sare
- Bezea:
- 2 albusuri medii
- 100 g zahar tos
- un praf sare
- 3 picaturi otet
1. Pune laptele la
fiert intr-o oala non-aderenta impreuna cu anasonul, scortisoara si 20 g zahar.
Cand incepe sa fiarba pune pastele si lasa la foc domol 8 minute. Opreste
focul, scoate anasonul si scortisoara din compozitie.
3. Separa ouale si
mixeaza galbenusurile cu 40 g zahar pana isi tripleaza volumul si se deschid la
culoare.
4. Mixeaza (cu
paletele curate si degresate) albusurile
spuma cu un praf de sare, adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana cand
se topeste tot, iar spuma formeaza creste tari ca la bezea.
5. Incorporeaza cu grija cu ajutorul unei
spatule in pastele fierte mai intai galbenusurile spuma, apoi albusurile spuma.
6. Repartizeaza
compozitia in doua tavi cu diametrul de 17 cm (eu am una detasabila si una
conica) sau intr-o singura tava cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hartie de
copt.
8. Prepara bezeaua
mixand albusurile spuma moale cu praful de sare si cu otetul, adauga treptat
cate o lingura de zahar si mixeaza pana cand se dizolva complet fiecare transa,
iar spuma rezultata este lucioasa si formeaza creste tari.
9. Scoate tavile
din cuptor, pune bezeaua intr-un pos cu varf simplu si orneaza fiecare budinca.
10. Introdu tavile
inapoi in cuptor. Micsoreaza temperatura cuptorului la 110 grade celsius si
comuta pe ventilatie pentru inca 5 minute. Opreste temperatura dar lasa
ventilatorul pornit si usa cuptorului intredeschisa pentru 15 min.
11. Scoate din
cuptor si asteapta sa se raceasca complet... daca ai rabdare. :)
Ziua buna!
RăspundețiȘtergereAi postat reteta Paste Cu Sos De Capsune Si Susan pe siteul Gateste Inteligent?
Eu am gasit toate retetele mele postate acolo, fara ca eu sa-mi dau acordul.
Buna ziua,
ȘtergereN-am postat, dar daca v-ati inscris blogul pe "Gateste inteligent" vi le ia automat.
http://www.gatesteinteligent.ro/site/page?view=ajutor
Minunat arata ce ai facut aici, felicitari! De cand am vazut fotografia la un concurs mi-a ramas gandul la ea. Minunat!
RăspundețiȘtergere