duminică, 27 aprilie 2014

Rosii umplute cu cus cus


     Stiti foarte bine ca ador pastele si stiti la fel de bine ca acestea se completeaza de minune cu rosii, busuioc si cu branza. Ei bine ieri am facut o astfel de combinatie cu cus-cus Hutton. A iesit o
grozavenie de mancarica care merge de minune servita ca atare sau ca garnitura langa o fripturica.
  Multumesc Gustos pentru invitatia la campania culinara Trattoria Bloggerilor!





Ingrediente:
  • 250 g cus-cus
  • 100 g cascaval (razuit)
  • 1/2 lgt busuioc uscat
  • 1 fir ceapa verde (taiata marunt)
  • 1/4 lgt sare
  • 1 lg ulei de masline
  • 6 rosii potrivite (750 g)
  • ....................
  • pt fiert pastele: 1.5 l apa + 1/4 lgt sare + 1 lgt ulei masline


Cum procedezi:
1. Pune cuscus-ul la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute. Scurge apa, clateste pastele sub jet de apa rece, pune-le intr-o cratita impreuna cu lingurita de ulei de masline si amesteca-le. Pune peste ele ceapa, busuiocul, cascavalul si restul de sare (1/4 lgt).
2. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
3. Spala rosiile, taie un capacel si scobeste-le in interior cu o lingurita.
4. Umple fiecare rosie cu cus-cus, pune-i capacelul si punele pe toate intr-un vas uns cu ulei de masline. Picura deasupra rosiilor putin ulei de masline.
5. Introdu vasul in cuptor pentru 15 minute.

Nota: Dubleaza cantitatea de rosii, sau foloseste rosii mai mari (fiindca nu incape decat jumatate din compozitie in cele 6 rosii). 
    Poti folosi busuioc proaspat.
     
   Servesti ca atare sau ca garnitura.



3 comentarii:

  1. ce frumusele sunt!!!! fur si eu una de la tine caci imi place combinatia dintre rosii si busuioc

    RăspundețiȘtergere
  2. Cand le prezinti asa de frumos, par demne de un regal culinar :) Foarte buna reteta, felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.