miercuri, 30 aprilie 2014

Drob mixt (vita si pui)


   Am aflat de la Tusi cateva secrete care duc la obtinerea celui mai gustos drob. Sunteti curiosi?

 Asadar, ca sa faci cel mai bun drob e musai sa pui leustean in compozitie, iar un alt truc este carnea cruda. Carnea cruda folosita trebuie sa fie proaspata si sa aibe consistenta tare, ferma (inima, pipote sau pulpe de pui in cazul in care vreti sa faceti drob de pui). Garantat e cel mai bun. :)

   Ingrediente:
  • 1 bucata inima vitel (1400 g)
  • 1 bucata rinichi vitel (400 g)
  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde (8 fire)
  • 1/2 plic condiment drob (Fuchs)
  • 6 oua fierte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg faina de grau
  • sare
  • piper
  • Pentru uns: 1 galbenus amestecat cu 2 lg lapte

   Cum procedezi:
1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece. 
2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna cu rinichiul si cu putina sare.
3. Separat pune ficateii la fiert in apa cu sare.
4. Dupa ce organele au fiert, scoate-le, clateste-le cu apa rece si lasa-le sa se racoreasca.
5. 1/4 din inima fiarta taie-o in cuburi, iar restul da-o prin masina de tocat (prin ciurul mare), impreuna cu rinichiul, ficateii si bucata de inima cruda.
6. Incinge uleiul, pune ceapa verde taiata marunt si tine-o la foc mic pana cand devine lucioasa.
7. Toaca marunt verdeturile.
8. Pune organele tocate intr-un vas incapator impreuna cu verdeturile tocate, ceapa calita, condimentul pentru drob, ouale crude, faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.
9. Pune 1/2 din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt, pune ouale fierte, apoi restul de compozitie. Netezeste compozitia cu spatele unei linguri si unge-o cu galbenusul amestecat cu lapte.
10. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 min sau pana cand se rumeneste bine. Dupa ce s-a copt lasa drobul la racit apoi il poti portiona. 

Pofta Buna!

  Nota: Poti toca totul manual.

















Un comentariu:

  1. Si mie imi place drobul cu mai multe feluri de carne. AL tau arata foarte fain! :)

    Oana D.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.