luni, 7 aprilie 2014

Cus-cus cu legume la grill



   Dragilor nu stiu daca v-am mai povestit, dar sunt fan paste. Imi plac pastele de orice fel,
numai paste sa fie!   Asadar, azi servim paste, un soi de all'arrabiata my way. O reteta cu care voi participa la Concursul cu gust de pe blogul doamnei Laura Adamache si care este inspirata de pe site-ul Condimente oline.




  Ingrediente:
  • 1 l apa fierbinte
  • 400 g cus-cus
  • 3 cepe mici (150 g curatate)
  • 1 morcov (100 g)
  • 1 foaie de dafin
  • 140 g piure de rosii (din conserva)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 1 ramurica busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lgt oregano
  • sare
  • piper
 Garnitura:
  • 1 kg dovlecei
  • 500 g sfecla rosie
  • 3 lg ulei de masline presat la rece
  • sare

    Cum procedezi:
1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea  in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.
2.  Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .
3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.
4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca. 
5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.






















3 comentarii:

  1. Impresionantemente bueno!!!!!!!!!!!!!!!
    Besazos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios si are niste culori fantastice, felicitari si mult succes la concurs! (y)

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.