sâmbătă, 12 aprilie 2014

Crap en papillote cu lamaie si pin

Sunt pe fuga si n-am timp de introduceri asa ca dragilor, pentru maine va propun un peste la cuptor
nemaipomenit. Musai sa incercati! :)

  
  Ingrediente:
  • 1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
  • zeama de la o lamaie (50 ml)
  • 30 ml ulei de masline presat la rece
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
  • 1 mana ace de pin (80 g - spalate foarte bine si scurse)
  • hartie de copt
  • in + 2 lgt sare grunjoasa

 

    Cum procedezi:

1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.
2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.
3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (treci peste acest pas  daca e un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.
4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).
5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul si cu sarea.
6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.
7. Acopera pestele cu hartia de copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.

S-aveti pofta! 

Nota: - daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad. :)
         - puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul.
 













Un comentariu:

  1. Minunata reteta!! Imi place en papillote, am facut si eu, dar cu ace de pin cred ca are o aroma incredibila!!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.