Colac cu vinete (de post)

  Va spuneam la chiftelele cu vinete ca o parte din compozitie am folosit-o la altceva. Acesta e acel
altceva. :)


Aluat:
  • 600 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 1/2 lgt zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 4 lg ulei de masline

Umplutura 

  Cum procedezi:
1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc, sfarama drojdia si pune-o in adancitura impreuna cu zaharul si cu 100 ml apa calda. Dizolva usor drojdia intre degete in apa calda. Acopera vasul si lasa la dospit 10 min. Adauga restul de apa calda, amesteca cu o lingura, adauga sarea si framanta energic 5 minute incorporand treptata uleiul. Acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit o ora.
2. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.
3. Framanta aluatul si intinde-l intr-o foaie de 1-2 cm grosime, cu lungimea de 40 cm si latimea 25-30 cm, pe masa pudrata cu faina. Intinde umplutura pe colac lasand 1-2 cm liber la margini. Ruleaza colacul, alipeste capetele si transfera-l pe o tava tapetata cu hartie de copt. Ciupeste-l din loc in loc cu un foarfec si lasa-l sa dospeasca 10 min. 
4. Introdu in partea inferioara a cuptorului un vas cu apa rece apoi pune tava in cuptor pentru 35-40 minute sau pana cand observi ca s-a rumenit. 
5. Scoate din cuptor si acopera-l cu un prosop.

Pofta buna!
  Nota: Puteti inlocui umplutura cu ciuperci, zacusca sau orice va place.
          Puteti folosi umplutura dulce.
















Comentarii

  1. E daca as avea eu unul as papa eu singurica tot ,arata bine bine imi place tare mult poate il execut in postul asta ca nu mai stiu ce sa pap am in plan si chiftelele de ciuperci dar problema sete ca eu le pap pe toate imi sta gandul numai acolo ! Gabriela .

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow ce faina este! Gata, te plagiez :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.