marți, 11 martie 2014

Painici cu sos de rosii si gogosari


  Vazusem pe un site muffinsi englezesti si mi-am dorit sa prepar cativa, insa nu stiu cum s-a intamplat
ca am deviat si am ajuns sa fac aceste painici pufoase si versatile. A fost unanimitate ca sunt foarte gustoase. :)
  Ingrediente:
  • 1 kg faina de grau (000)
  • 50 g drojdie praspata (budafok)
  • 1 lgt zahar
  • 300 ml apa calduta
  • 250 g pasta de gogosari
  • 100 g sos de rosii si gogosari
  • 75 ml ulei masline (presat la rece)
  • 75 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 25 g rosii uscate (5 bucati)
  • 3/4 lgt sare grunjoasa
  • 1/2 lgt usturoi pudra (optional)
  • 1 lgt condiment pizza (Fuchs)



    Cum procedam:
1. Dam deoparte o cescuta de faina pentru modelat, iar restul o punem intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc in care punem drojdia impreuna cu zaharul. Turnam apa calda si dizolvam drojdia. Acoperim vasul si lasam la dospit 10-15 min intr-un loc caldut, lipsit de curenti.
2. Sosul de rosii si pasta de gogosari (la temperatura camerei) le punem in compozitie impreuna cu rosiile taiate marunt, ustroiul, sarea si ierburile aromate amestecand bine. 
3. Inglobam in 3 transe uleiurile si framantam bine (7 minute).
4. Acoperim vasul si lasam la dospit o ora intr-un loc cald, lipsit de curenti.
5. Framantam din nou aluatul cu putina faina, il impartim in doua si intindem fiecare bucata pe blatul de lucru pudrat cu faina (grosimea foii de aluat poate varia intre 2,5 - 4 cm depinde cat de inalte le vreti) si decupam cu o forma rotunda (7.5 cm diametru). 
6. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
7. Transferam painicile intr-o tava tapetata cu silicon/hartie de copt (disanta dintre ele sa fie de 5-6 cm), le acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 10 minute.
8. Introducem in cuptor un vas cu apa rece (jos) si tava cu painici (pe raftul din mijloc) pentru 30 minute (sau pana cand se rumenesc). 
S-aveti pofta!
Nota!
1. Drojdia si faina sa aibe temperatura mediului ambiant.
2. Puteti adauga masline in compozitie.
3. Condimentul pe care il folosesc este format din: usturoi, maghiran, piper, busuioc, oregano, ceapa, cimbrisor si anason.
4. Sosul de rosii si gogosari si pasta de gogosari le puteti inlocui cu suc de rosii.








3 comentarii:

  1. Cat de aratoase sunt!! Si pufoase si gustoase, sunt convinsa ;-) Astept cosuletul :*

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.