miercuri, 5 martie 2014

Chec aromat, de post

  
  Dragilor, azi va aduc un chec aromat, dungat, moale si bun.

 Ingrediente:
  • 250 g faina de grau
  • 250 ml apa rece
  • 60 g zahar
  • 30 ml ulei floarea soarelui (presat la rece)
  • 10 g pudra portocale
  • 1 lgt cu varf pudra pomelo
  • 1/2 lgt pudra scortisoara 
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 10 capsune congelate
Decor:
  • Zahar pudra, portocale pudra si scortisoara.

Cum procedezi:
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade celsius.
2. Pune ingredientele uscate (faina, zaharul, pudra de portocale, pomelo, scortisoara)  intr-un bol si amesteca-le.
3. Adauga peste ingredientele uscate apa amestecata cu ulei, si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 
4. Pune compozitia intr-o forma (22x12 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt, pune capsunele deasupra si introdu tava in cuptor pentru 35-40 min. Verifica introducand o scobitoare in blat, daca iese curata atunci este copt.
5. Scoti checul si il lasi sa se raceasca complet.
6. Folosindu-te de doua foi, pudreaza alternativ zahar, portocale si scortisoara pe chec.

Nota!
Poti inlocui pudra de portocale si de pomelo cu coaja proaspat rasa. 
Pudra de portocale, respectiv pomelo, le obtin punand cojile la uscat apoi dandu-le prin rasnita de cafea. ;)









6 comentarii:

  1. Ce frumos arată dungatul acesta! Tare bun! Alina,unde ai găsit pudră de pomelo și de portocale?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos este asa pudrat!!! Si-mi place ca-i usor umed!

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar cautam ceva de post! multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arată! Şi combinaţia de căpşuni cu portocale trebuie să fie foarte bună.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.