Rulada de carne cu legume, in cetina de brad


   Cu ceva timp in urma am facut aceasta rulada.  De regula, la ruladele de carne se folosesc carnuri
fragede precum e cea de pui, curcan sau de porc, insa eu am avut de vitel la acel moment. Nu stiu cum sa fac sa nu sune a lauda, insa a avut mare succes la public si a castigat si un premiu. :)

 Ingrediente:
  • 600 g muschi de manzat
  • 400 ml vin alb dulce
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • ½ lgt boia dulce
  • 1 lgt zahar
 Umplutura
  • 150 g mazare verde Bonduelle
  • 250 g cascaval razuit
  • 100 g morcov curatat
  • 1 ou mic
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 15 g quinoa expandat (optional)
  • ¼ lgt sare
  • ¼ lgt piper

    Cum procedam:
1. Amestecam sarea cu zaharul si cu boiaua de ardei si ungem muschiul cu acest amestec. Il punem intr-un vas si-l dam la frigider pentru o zi.
2. A doua zi acoperim muschiul cu vin alb, punem o folie alimentara si il bagam din nou la frigider pentru 5-7 zile.
3. Scoatem muschiul din vin, il uscam cu un servet de hartie, il taiem astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.
4. Punem carnea intre doua folii alimentare si o batem foarte bine cu un ciocan pentru snitele.
5. Taiem morcovul fasii, pe care le oparim 5 minute.
6. Cascavalul il amestecam cu ierburile de Provence, sare si piper.
7. Intindem 1/3 din cantitatea de cascaval pe carnea batuta.
8. Punem fasiile de morcov.
9. Batem oul si incorporam in el mazarea bine scursa, quinoa si 1/3 din cascavalul razuit apoi punem totul peste fasiile de morcov, iar desasupra punem cascavalul ramas.
10. Rulam cu grija carnea, o legam bine, apoi o invelim in cetina de brad si o legam din nou.
11. Punem rulada intr-o tava, pe un gratar. Punem apa in tava, dar sa fie sub nivelul gratarului, si o acoperim cu folie de aluminiu.
12. Introducem in cuptorul preincalzit la 190C pentru o ora, o ora si 10 min.
13. Scoatem din cuptor, lasam la racit complet, scoatem cetina si apoi bagam rulada in frigider pana in momentul servirii. 

S-aveti pofta!

 Nota! 
1. Colectati cetina de brad dintr-un loc lipsit de poluare si spalati-o extrem de bine inainte de utilizare.
2. Puteti sa o afumati daca aveti aceasta posibilitate.







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.