miercuri, 19 februarie 2014

Prajitura cu biscuiti si mar, facuta de-al meu ficior :)

   Intr-o zi cand mi-am luat odorul de la gradi, acesta mi-a spus ca vrea sa facem o prajiturica. Nu stiu
daca v-am mai povestit pana acum, insa e un bucatar desavarsit. :)) Cand e vorba sa fac mancare, e intodeauna prezent si mai adauga ceva de la el, ca doar nah trebuie sa-si puna amprenta personala. :)) Asa am facut cartofi prajiti cu mar, omleta cu mere si multe alte nazbatii.
    Asaaaa, sa revenim la gradinita. Ei bine, am mers apoi sa cumparam oua impreuna si mi-a cerut insistent sa luam si biscuiti. I-am facut pe plac crezand ca o fi vazut pe la vreun coleg la gradi si i-o fi pofta, insa nici nu s-a atins de ei. Am ajuns acasa, ne-am apucat de prajiturica si abia atunci mi-a zis la ce-i trebuie biscuitii. :)))
A iesit o bunatate dulce ca el. ♥  ♥   ♥ 

   Ingrediente:
  • 3 oua mari (L)
  • 7 lg cu varf zahar tos
  • 100 g biscuiti cu miere
  • 1 lg cacao
  • 2 lg faina
  • 1 mar feliat
  • 1 lg ulei
  • un praf de sare

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam albusurile spuma cu 2 lg de zahar, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare.
4.Mixam albusurile cu praful de sare pana cand spuma formeazaa creste moi. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand spuma formata este lucioasa, iar zaharul este comlet dizolvat.
5. Inglobam cu grija (cu ajutorul unei spatule, prin 2-3 miscari circulare) albusurile spuma in galbenusurile batute.
6. Cernem faina si cacaoa in compozitie, adaugam biscuitii maruntiti si amestecam cu spatula pana la incorporare.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de tarta cu diametrul de 26 cm), punem feliile de mar deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
Pofta buna!






5 comentarii:

  1. Ce buna prajiturica a facut baietelul tau! Imediat o sa-ti ia locul in bucatarie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O bunatate. Ce bine ca te mosteneste cel mic ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. a iesit super, arata excelent si sigur nu a ramas nimic din ea imediat ce a fost scoasa din cuptor, bravo ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata!
    Cu ingrediente putin, rezulta un deser nemaipomenit !

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.