miercuri, 5 februarie 2014

Cartofi taranesti la cuptor, cu sos vedeta

   Pe timpul iernii, in copilarie mama facea mereu cartofi taranesti, in rola. Pentru cine nu stie ce e rola
explic imediat, e cuptorasul ala mic de tabla incastrat in sobele de teracota. ;) Era singurul mod in care mama ma facea sa mananc cartofi. Aaaa ba nu, mai era unul... cartofii pe plita. :) Insa in aceasta reteta sosul e vedeta. Sosul acesta l-am descoperit, jucandu-ma in buctarie, pe la 16-17 ani si de atunci am "virusat" multa lume cu el, inclusiv pe parintii mei. :)


   Ingrediente:
  • 1400 g cartofi curatati de coaja
  • 2 lg ulei
  • 1 lg condiment de pizza de la Fuchs sau orice ierburi aromate vreti
  • 1 lgt sare mare
   Sos
  • 3 lg cu varf pasta de tomate (28% substanta uscata)
  • 3 catei mari de usturoi
  • 2 lgt otet
  • 130 ml apa plata
  • 1 lgt ulei
  • cateva fire de patrunjel
  • sare dupa gust
   Cum procedam:
 1. Cartofii curatati de coaja, spalati, taiati in 4  si spalati din nou se pun la scurs, apoi se amesteca cu ulei, sare si condimente. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii introducem in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pana cand se rumenesc.

  2. Sosul il preparam amestecand pasta de tomate cu usturoiul curatat zdrobit si cu restul ingredientelor. Si asta e tot. Simplu, bun si economic. V-am zis ca e usor sa-i preparati. ;) 
 Nota!
 In sos se pune si telina taiata cuburi mici, aici n-am pus fiindca n-am avut, dar va asigur ca e tare gustos. 
 P.S.Voi reveni cu foto cand voi pune si telina. ;)






4 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.