miercuri, 15 ianuarie 2014

Chec cu lamaie si sos caramel






  Dragilor, va recomand un chec rapid si gustos si economic. Sa nu va mire ca m-a palit inspiratia spre
seara ca de obicei... iar pozele n-au iesit prea graitoare, insa sunt multumita ca a fost apreciat de cei ce l-au devorat in doi timpi si trei miscari. :P


   Ingrediente:
  • 3 oua
  • 120 g zahar tos (6 lg cu varf)
  • 85 g ulei de palmier
  • 140 g faina (7 lg cu varf)
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o lamaie
  • 1/4 lgt bicarbonat de sodiu
   Sos caramel
  • 5 lg cu varf zahar tos
  • 50 ml apa 
  • 75 ml lapte
   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.
2. Punem ouale intr-un vas si le mixam spuma (pana cand cresc in volum si se deschid la culoare) cu zaharul.
3. Adaugam uleiul, mixam 1 minut, apoi incorporam zeama de lamaie si faina mixand bine.
4. Punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si coaja de lamaie si mixam bine.
5. Compozitia o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii. Scoatem si lasam la racit inainte de a pune caramelul deasupra.
6. Pentru sosul de caramel, punem zaharul impreuna cu apa intr-o cratita la foc mic, amestecam din cand in cand. Lasam zaharul sa se caramelizeze complet, apoi oprim focul, punem laptele (aveti grija sa stati la distanta de cratita pentru ca va stropi si va puteti rani) si amestecam. Il lasam sa se racoresca cateva minute, apoi il putem turna apoi peste chec.
 S-aveti pofta!
  Nota!
Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt sau cu ulei de floarea soarelui.






4 comentarii:

  1. Si eu aveam un chec in plan dar i-au luat-o altele inainte:)
    Asa ca voi lua o felie de la tine cu muuult sos caramel, preferatul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum sa-ti spun, dar pozele sunt foarte graitoare :))) prea graitoare chiar. Arata demential si stiu cat de bun este! Te-am pupacit!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.