sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Aperitive cu porumb si telemea


 Acesti biscuiti i-am preparat cu scopul de a participa la concursul Bonduelle. Asa am si facut, nu
mi-au adus ei premiul, insa ne-au bucurat papilele gustative.  complementeaza de minune.

Ingrediente:
Biscuiti:
  • 300 g de faina de grau
  • 100 ml apa
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 ou
  • 10 g sare
  • 2 lg seminte chimen
  • ¼ lgt bicarbonat
  • ½ lgt otet
  • + 50 g faina de grau pentru modelat
 Umplutura:
  • 330 g telemea de vaci, desarata ( bine scursa)
  • 50 g smantana
  • 130 g porumb  dulce Bonduelle (bine scurs)
  • 2 bucati rosie deshidratata

   Cum procedam:
   Biscuiti:
1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine.
2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (5 min).
3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru cel putin 30 min.
4. Preincalzim cuptorul  la 190°C.
5.   Tapetam masa de lucru cu faina ramasa (50 g), scoatem aluatul din frigider, il impartim in 2, il intindem la grosimea de 0.5 – 1 cm, taiem forme rotunde (cu diametrul 7 cm) pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Introducem tava in cuptor pentru 8-10 min, marind temperatura la 200°C.
7. Dupa ce s-au copt, ii scoatem pe un gratar si ii lasam la racit.

   Umplutura:
1. Amestecam cu un mixer vertical telemeaua cu smantana pana obtinem o compozitie pastoasa, omogena.
2. Taiem rosiile deshidratate marunt.
3. Inglobam porumbul dulce si rosiile deshidratate in telemea, amestecand bine.

Asamblare:
Punem cate o lingurita cu varf de umplutura pe cate un biscuite, apoi punem celalalt biscuite deasupra.
Introducem in frigider macar 1 ora inainte de servire (ideal ar fi 8-12h). 

 














2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.