sâmbătă, 21 decembrie 2013

Biscuiti cu lapte, Nesquick si crema de branza

   Numai buni pentru a-l astepta pe Mos Craciun! Imi amintesc de copilarie si de gustul deserturilor cu
lapte, cacao si smantana. :) Sunt extrem de buni si merita sa-i incercati.


Ingrediente (pentru 48 biscuiti cu diametrul 7 cm)
Biscuiti
  • 620 g faina de grau 000
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar tos
  • 150 g Nesquick
  • 50 g cacao
  • 75 g ulei de palmier
  • 1 ou mediu (M)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
Crema de branza
  • 250 g mascarpone
  • 150 g smanatana dulce (fina si cremoasa, 20% grasime)
  • 15 g zahar pudra
Cum procedam:
1. Intr-un vas amestecam 350 g faina cu cacaoa, Nesquick-ul si zaharul tos.
2. Adaugam in vas ingredientele lichide: laptele, oul batut, uleiul de palmier (incalzit cat sa devina lichid) si bicarbonatul stins cu otet.
3. Framantam bine compozitia incorporand restul de faina putin cate putin, pana cand obtinem un aluat ferm, nelipicios.
4. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru 12 ore.
5. Preincalzim cuptorul la 200°C.
6. Scoatem aluatul din frigider, si fiindca e destul de tare il impartim in 4 ca sa putem lucra.
7. Tapetam blatul de lucuru cu cacao si faina apoi intindem foi de 0.5-1 cm si taiem cu o forma rotunda (sau puteti folosi ce forma aveti la indemana).
8. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 8-14 minute (depinde de grosimea lor). Dupa ce s-au copt ii lasam la racit 15-20 minute, apoi ii putem decora.
9. Pentru crema de branza amestecam cu un tel mascarponele cu smantana si zaharul pudra.
10. Punem crema intr-un pos cu un varf simplu, apoi spritam pe fiecare biscuite dupa preferinta. Putem, de asemenea, pune crema si intre biscuiti.
Enjoy!

Nota!
Puteti inlocui uleiul de palmier cu unt. 












2 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.