Chiftelute in sos de iaurt

  Nu-i asa greu sa faci chiftele, insa uneori poate fi dificil (si aici ma refer la fiica mea care uneori are
chef de gatit si vrea sa-mi faca suprize placute sau neplacute  :).


                Ingrediente:
    Chiftele
  • 950 g carne de vitel (muschi fara grasime)
  • 2 morcovi mari (250 g)
  • 7 cartofi potriviti (400 g)
  • 1 lg cu varf patrunjel uscat
  • 4 lg cu varf pesmet
  • 1 ou mediu
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • 1 lgt sare de mare
  • 1/3 lgt piper macinat
  • 1/2 capatana de usturoi
    Sos
  • 850 g lapte prins/iaurt
  • 2 lg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua
  • 1 lg patrunjel uscat
  • 1 lg ulei

 Cum procedam:
1. Spalam carnea, o uscam cu un servet, o taiem bucati si o tocam.
2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne. 
3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul uscat.
4. Amestecam totul bine apoi formam bilute (pe care le aplatizam sau nu) si pe care le punem la prajit in uleiul incins.
5. Pentru sos punem  ceapa la calit intr-o cratita, presaram putina sare si o lasam pana se inmoaie.
6. Amestecam chisleagul/iaurtul cu ouale batute si cu faina apoi le turnam in tigaie. Tinem tigaia la foc mic si amestecam continuu pana cand sosul se ingroasa (5-15 min). La final oprim focul adaugam patrunjelul uscat si amestecam. Il lasam sa se raceasca apoi il putem servi cu chiftelute.
  Nota!
  Pentru un meniu mai dietetic puteti opta pentru coacerea chiftelelor in cuptor.







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.