luni, 18 noiembrie 2013

Cheesecake cu ciocolata

  Dragilor, va las ceva bun pe ziua de azi si o intind la tara. Am de cules roadele din livada. :)

   Ingrediente:
   Baza
  • 30 g tarate fine de grau
  • 90 g faina de grau
  • 30 g cacao
  • 30 g zahar
  • 85 ml lapte
  • 1 ou mic

   Umplutura
  • 750 g branza de vaci dulce
  • 50 g zahar
  • 1 lg faina de grau
  • 30 g cacao
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 ou
  • 1 lgt ulei

Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Pentru baza, punem toate ingredientele si le amestecam bine, va rezulta un aluat lipicios.
3. Topim ciocolata intr-un vas pe bain marie, punem lingurita de ulei peste ciocolata si amestecam.
4. Ingredientele necesare umpluturii le punem in alt bol si le mixam cu un mixer vertical,adaugam ciocolata topita si mixam pana la incorporare.
5. Tapetam o tava (17 cm diametru) cu fund detasabil cu hartie de copt, intindem aluatul pe fundul acesteia, punem apoi umplutura si introducem in cuptor pentru 45-50 min. Oprim focul si lasam sa se raceasca complet in cuptor.
6. Dupa ce s-a racit o putem transfera pe un platou si o putem baga in frigider.
S-aveti pofta!

Nota!
Pentru baza putei inlocui oricand aluatul cu biscuiti digestivi, eu am facut asa pentru ca nu am avut. ;)


 




8 comentarii:

  1. Ai terminat de cules roadele? Aștept bunătăți noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. O deliciosenie de zile mari!! iubesc cheesecakeul iar daca e cu ciocolata nu-i pot rezista!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai ai si pentru mine o bucatica mica? Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am facut niciodata, dar cred ca-s foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca este cu ciocolata atunci vin la o bucatica ....sau... doua felii mai mari!!!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.