luni, 14 octombrie 2013

Sos de rosii cu gogosari (pentru iarna)

  O minunatie de sos numai bun de intins pe pizza. ;)  Reteta by Edith Frincu, cu mici modificari.
Edith iti multumesc pentru inspiratie!

  Ingrediente:
  • 3800 g rosii coapte
  • 1 kg gogosari (fara cotor si seminte)
  • 1-2 foi dafin
  • 3 lg zahar
  • 1/2 lg sare pentru muraturi
  • 1 ramura busuioc

    Cum procedam:
1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine. 
2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.
3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).
4. Separat punem rosiile la fiert intr-o oala cu fundul gros. Lasam pe foc potrivit amestecand din cand in cand, pana cand acesta scade la 3/4 din cantitatea initiala.
5. Peste sosul de rosii punem gogosarii caliti, sarea, zaharul, foaia de dafin si busuiocul. Lasam pe foc mic pana cand compozitia scade si ajunge la consistenta dorita (cam la 1/2). Nu uitati sa invartiti la cateva minute.
6. Punem sosul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul si acoperim borcanele cu paturi/prosoape pana a doua zi.

  Nota!
1. Puteti inlocui gogosarii cu ardei gras sau kapia.
2. Gogosarii ii puteti coace. 
3. Daca doriti puteti da rosiile prin separator.
4. Puneti sare dupa gust.


 Aici gasiti reteta originala.


 

8 comentarii:

  1. Hmmmmmm....cat de bun va fi la iarna !!!
    Are o culoare minunata ce te imbie sa-l gusti.....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga mea!
      Si eu te pupacesc si et imbratisez! >:D<

      Ștergere
  2. O pasta foarte buna in preparare sosurilor sau pentru a fi pusa in diferite mancaruri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un sos in sine, il manaci gol de bun ce e. :)

      Ștergere
  3. Cred că a ieşit extraordinar de bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Liana, e minunat! Te poftesc sa-l incerci. :)

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.