joi, 17 octombrie 2013

Pastrama de vita

  Alor mei le place tare mult pastrama, iar cea din comert nu le satisface pe deplin poftele. Asa ca am
decis sa incerc ceva diferit. Fiica-mea avea dubii la inceput, dar dupa ce a gustat a urmat intrebarea "pe cand pregatesti turul doi?".  Sa va mai zic ca de cum am scos-o pe masa a si disparut?

   Ingrediente:
  • 600 g muschi de vitel (curatat de pielita)
  • 1 lg zahar brun pudra
  • 1/2 lgt piper cayenne
  • 1/2 lgt piper negru
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt ienibahar macinat
  • 40 g usturoi (1/2 catel de usturoi)
  • .............
  • 500 ml bere bruna

   Cum procedam:
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate.
2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore.
3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o tava, turnam berea si punem deasupra un "capac" din hartie de copt.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru 2-3 ore. 
5. Dupa ce s-a gatit il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il putem depozita daca mai avem ce :)) in frigider. 

 Nota!
 Pentru a-i da o forma frumoasa puteti sa il legati cu ata alimentara inainte de a-l baga in cuptor.
 Daca aveti afumatoare, il puteti afuma.
 Puteti folosi si alt tip de carne.








8 comentarii:

  1. Cat de grozava si fara E-uri...Bravo Alina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mult mai buna decat cea din comert pentru ca nu e plina de E-uri ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. o bunatate ai pregatit, arata minunat.....!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
    De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

    RăspundețiȘtergere
  5. O minunatieeeeee ! Si e mult mai sanatoasa decat cea din comert....
    Am facut si eu din piept de curcan si tare buna a fost .
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.