luni, 10 iunie 2013

Tarta dietetica, cu iaurt si cirese

   Dragilor, incepem saptamana cu o portie de tarta sanatoasa care face parte din seria preparatelor
dietetice. Chiar daca nu tineti dieta eu tot v-o recomand. Este racoritoare, iar pudra de roscove ii da o aroma aparte.
  Ingrediente
   Baza:
  • 155 g faina integrala de secara
  • 185 g tarate fine de grau
  • 275 ml lapte degresat
  • 60 g indulcitor natural (xylovit am folosit eu)
  • 10 g pudra de roscove
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 ou
  • 1 lgt ulei de palmier

   Umplutura:
  • 130 g branza de vaci slaba
  • 400 g iaurt 0% grasime
  • 60 g indulcitor natural
  • 100  g cirese (fara samburi)
  • 10 g gelatina granule 80 ml apa

  Cum procedam:
   Baza
1. Preincalzim cuptorul la 190°C
2. Punem intr-un vas toate ingredientele si amestecam pana la omogenizare.

3. Tapetam o tava (20 cm diametru) cu hartie de copt, punem compozitia si o intindem cu ajutorul unei linguri.

4.Introducem tava in cuptor pentru 20-30 min. Cand e coapta ar trebui sa fie uscata, iar daca faceti testul scobitorii aceasta ar trebuie sa fie curata. Lasam la racit in tava.
   Umplutura
1. Punem gelatina la hidratat 10 minute in apa, apoi o dizolvam pe baie de aburi.
2. Mixam iaurtul cu branza si indulcitorul, punem apoi gelatina dizolvata in compozitie, amestecam si introducem in frigider pentru 10 minute.
   Asamblare
    Pe un platou punem baza tartei, montam un inel de tort, turnam apoi umplutura si punem ciresele deasupra. Introducem la frigider pentru cel putin 2 ore.
Enjoy!

  Nota!
1. Puteti inlocui pudra de roscove cu cacao cu continut redus de grasimi.
2. Indulcitorul il puteti substitui cu sirop de agave, dupa gust.
  


4 comentarii:

  1. Arata extraordinar de apetisant!
    Voi incerca receta.
    un salut si o saptamana frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Yami, yami. E super buna, racoroasa si de sezon! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata senzational!! Super delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Waw waw... cat de bine arata! O felie si pentru mine te rog!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.