joi, 20 iunie 2013

Prajitura cu cirese si cappuccino

   Zilele astea am ticluit aceasta prajiturica pentru un musafir. L-am asteptat toata seara, dar musafirul
meu nu si-a mai facut aparitia. Am zis ca nu ma infrupt din prajiturica pana nu apare, dar n-am putut rezista si am luat o bucatica. Am bagat apoi salivand prajitura la frigider fiind sigura ca musafirul va veni dimineata la o cafea. Nu va spun ca toata noaptea m-am vanzolit si am avut grija prajiturii, abia asteptam sa se faca dimineata, sa fac cafeaua si sa vina musafirul. :P

   Ingrediente:
   Blat:
  • 3 oua mari (L)
  • 120 g zahar tos (6 lg cu varf)
  • 60 g faina (3 lg cu varf)
  • 37.5 g cappuccino (3 plicuri)
  • 2 lg ulei
  • 5 g praf de copt (1/2 pachetel)
  • 200 g cirese (fara samburi)
   Glazura
  • 25 g cappuccino (2 plicuri)
  • 1 lg apa fierbinte
   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 40 g zahar pana cand se deschid la culoare si isi maresc volumul. Turnam cele 2 linguri de ulei si mixam inca 2 minute.
4. Peste galbenusuri punem 37.5 g cappuccino si mixam 1 minut.
5. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi 80 g zahar tos si batem pana cand spuma formata este ferma.
6. Inglobam in albusurile spuma compozitia cu galbenusuri, cu ajutorul unei spatule de silicon, cu miscari circulare, de sus in jos.
7. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si o incorporam cu ajutorul spatulei.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata (cu dimensiunile 32 x 22 cm) cu hartie de copt, punem ciresele si introducem in cuptor pentru 5 minute la 200°C, si inca 15-20 minute la 190°C.
9. Glazura o preparam amestecand cele 2 plicuri de cappucino cu o lingura de apa. Dupa ce s-a racit complet punem glazura deasupra.
  Nota!
  Daca doriti o glazura mai fancy puteti topi pe baie de abur o ciocolata alba/neagra si o amestecati cu plicurile de cappuccino dizolvate intr-o lingurita de apa fierbinte.



 

11 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.