miercuri, 12 iunie 2013

Pasca fara aluat, cu nuca de cocos


 
   Fiindca se apropie sarbatoarea Inaltarii si e musai sa facem pasca, va propun o reteta de pasca fara
aluat. Portia facuta a fost destul de mare, cu toate acestea s-a ras la propriu de pe tava intr-o clipita.

   Ingrediente
  • 1000 g branza proaspata
  • 600 g ricotta
  • 150  g fulgi de cocos
  • 50 g lapte praf
  • 4 oua
  • 230 g iaurt gras/smantana
  • 275 g zahar
  • 165 g faina
  • 65 g gris
  • 1 lg esenta rom
   Cum procedam
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Intr-un vas amestecam branza, ricotta, laptele praf, iaurtul zaharul si ouale. Pentru a obtine o consitenta fina folosim mixerul vertical.
3. Inglobam faina, grisul si esenta de rom cu un mixer. La final incorporam fulgii de cocos cu ajutorul unei spatule.
4. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm), nivelam si introducem in cuptor 60 - 80 min, ultimele 5 minute crestem temperatura la 210°C.
5. Scoatem din cuptor si lasam la racit in tava sau pe un gratar. Dupa ce s-a racit complet o taiem. 




6 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.