marți, 11 iunie 2013

Ied cu ierburi aromate, la cuptor

  Cu carnea de miel nu ma impac deloc, insa cu iedul e alta poveste. Am cotrobait prin congelator si am
mai gasit de-o fripturica delicioasa.


  Ingrediente:
  • 3 kg ied
  • 2 lgt menta uscata
  • 1 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lgt piper cayenne
  • 1/2 lgt boia de ardei dulce
  • 1/2 lgt verdeturi de Provence
  • 2 lg otet balsamic
  • 2 lg zahar brun pudra
  • 1 lgt cu varf sare
  • 250 ml vin alb demisec
  • 150 ml apa

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 
2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita.
3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si  invartim pe toate partile.
4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste.

5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 1-2 ore.

 Nota!
 Daca doriti puteti marina carnea cu condimentele si vinul cel putin 6 ore. 

 S-aveti pofta! Noi am avut. :))

3 comentarii:

  1. Ma crezi ca n-am mancat pana acum ied?! Dar mi-am luat o capra.. si la anu` voi avea ied! :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place iedul, am si eu mai multe retete cu carne de ied, dar totusi nu am facut reteta ta, asadar o trec pe lista ;-)

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.