vineri, 7 iunie 2013

Friptura inabusita de porc


      Dragilor, azi v-am adus ceva mai consistent, vorba unei prietene. Deci ce ziceti de o friptura
inabusita de porcovan? Suculenta, frageda si aromata, dar sa nu para ca o laud eu prea tare, va las pe voi sa o incercati s-apoi sa-mi povestiti cum a fost. ;)


     Ingrediente:
  • 1 kg carne de porc
  • 200 ml vin  rosu
  • 2 lgt miere
  • 1 lgt otet din vin rosu
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1 lgt boia de ardei dulce
  • 3 foi de dafin
  • 3 morcovi potriviti (curatati)
  • 1 ceapa galbena (curatata)
  • 1 salota (curatata)
  • 320 g rosii cherry congelate
  • 100 ml apa
  • 5-7 cuisoare
  • 10-15 boabe de piper negru
  • sare

   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C.
2. Curatam carnea de grasime, o spalam si o punem in tava.
3. Amestecam vinul cu apa, sarea, mierea, otetul, verdeturile de Provence, boiaua de ardei si turnam peste carne.
4. Punem rasfirat boabele de piper, cuisoarele, ceapa taiata, dafinul, morcovii taiati si rosiile cherry.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem in cuptor pentru 2-3 ore.
6. In ultima 1/2 de ora dam deoparte folia, iar in ultimele 5-10 min marim temperatura la 210 °C.

  S-aveti pofta!

   Nota!
  Daca doriti si aveti timp, inainte de a gati carnea puteti sa o lasati la marinat (macar 12 ore) impreuna cu ingredientele mentionate. 



Un comentariu:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.