miercuri, 5 iunie 2013

Ciorba de pui si loboda, dreasa cu iaurt



   Dragilor va propun o ciorba ca la bunica! Era imposibil sa nu fac cateva modificari retetei bunicii, chiar si asa a iesit tare gustoasa. Bunica drege ciorba cu smantana insa eu am zi sa o fac putin mai light si am pus iaurt.
      
   Ingrediente
  • 400 g loboda (spalata si curatata)
  • 600 g carne de pui (preferabil de tara)
  • 4 l apa
  • 800 ml zer 
  • 200 g iaurt natural
  • 1 galbenus
  • 1 ardei alb 
  • 2 cepe mari
  • 1 ceapa verde
  • 6-8 rosii cherry
  • o manuta de taietei/paste
  • sare
  • piper
  • leustean 
    Cum procedam:
 1. Spalam carnea si o punem la fiert in cei 4 litri de apa. Avem grija ca atunci cand incep sa apara la suprafata spume sa le luam din oala si sa le aruncam.
2. Dupa ce a fiert, scoatem carnea.
3. Punem in oala punem, sarea piperul, ardeiul taiat cuburi, rosiile si ceapa alba si lasam 5 minute la fiert. Adaugam zerul si mai lasam 10-15 minute, in ultimele 5-8 minute punem si loboda tocata.
4. Punem iaurtul amestecat cu galbenusul si mai lasam 1-2 minute pe foc.
5. Oprim focul, adaugam pastele si leustenul tocat.

Sa va fie de bine!

 


5 comentarii:

  1. Foarte bună, de acolo din zona noastră.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai mancat dreasa cu iaurt dar sunt sigura ca e foarte buna. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata! Este una din preferatele mele!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pofta mi-ai facut... Arata delicios!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am pus loboda la congelator , pentru iarna , iar reteta ta am salvat-o ca e delicioasa !
    Multumesc mult, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.