Sirop de papadie


  Papadia (Taraxacum officinale) este o planta cu multiple intrebuintari medicinale. Organe diferite ale
plantei sunt folosite in tratarea afectiunilor biliare si hepatice. De expemplu, radacinile (crude sau uscate) au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, fiind considerate un mijloc excelent de fluidizare a sangelui ingrosat.
  Siropul din flori de papadie este benefic in curele de detoxifiere si un excelent fortifiant al sistemului imunitar.

   Ingrediente:
  • 400 g inflorescente de papadie
  • 600 g zahar
  • 450 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie

   Cum procedam:
1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule ca in imaginea de mai jos. ;)
3. Oprim focul, punem florile de papadie si lasam asa pentru 2-3 ore (sau cel mai bine de pe o zi pe alta).
4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in inflorescente si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala. 
Va trebui sa obtineti un sirop gros, apropiat de conistenta mierii. Este recomandat sa se consume 1lgt/zi.
    
    Nota!
1. Siropul este putin amarui datorita anumitor compusi care se gasesc in partile verzi ale plantei, daca il doriti dulce puteti folosi doar florile (partea galbena).
2. Folositi inflorescentele imediat dupa ce le-ati cules, eu le-am lasat de seara pana dimineata in frigider si s-au inchis.
3. Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

  Enjoy!

 
 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.