Salata de Boeuf

 
   Cred ca e o traditie ca de sarbatori romanii sa pregateasca salata de boeuf. Eu nu ma omor dupa acest tip de salata, dar il fac cu drag pentru cei carora le place. :) Pentru Pastele acesta nu pregatesc
salata, sunt prea "lenesa". Pe aceasta am facut-o de Craciun, a iesit putin cam "sifonata" din cauza foliei alimentare puse deasupra, dar s-a mancat pana la ultima inghititura!


  Ingrediente:
  • 450 g cartofi
  • 250 g morcov
  • 320 g castraveti murati
  • 130 g piept de pui fiert
  • 350 g rulada din piept de pui
  • 1/2 lgt sare
  • maioneza : 1 ou, 300 ml ulei, 2 lgt zeama de lamaie, 1 lgt mustar, 1/4 lgt sare
  Cum procedam:
1. Spalam morcovii si cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca, iar apoi ii taiem cubulete.
2. Taiem cubulete castravetii sii i punem intr-o sita la scurs, abia dupa ce s-au scurs ii amestecam cu cartofii taiati.
3. Pieptul de pui, rulada din piept de pui le facem cuburi si le amestecam cu cartofii si morcovii apoi se amesteca cu maioneza.
  Maioneza se prepara ca in acest video. 
 
4. Pune salata intr-un bol/farfurie si o ornam. De multi ani o ornez cu coji de lamaie aranjate sub forma de trandafir din motive practice - nu se oxideaz, dar si estetice. :)


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.