marți, 14 mai 2013

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

 
 O prajiturica delicioasa, care am facut-o in zeci de combinatii si de care nu ne putem satura nicicum.

  Ingrediente:
   Blat
  • 11 oua (7 oua medii si 4 oua mari)
  • 255 g zahar tos 
  • 235 g faina
  • 50 g cacao
  • 10 g praf de copt
  • 250 g visine congelate   
   Glazura
  • 90 g ciocolata amaruie  
  • 1 lgt ulei palmier
  • 30-40 ml cafea tare

     Decor
  •  coaja de la 2 portocale
  • 1 lg zahar + 3 lg de apa
  • felii de capsune
  • frunze de menta

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri. 
3. Batem albusurile spuma cu 132 g de zahar pana cand acesta se dizolva complet. 
4. Galbenusurile le batem cu 123 g zahar pana cand capata o culoare deschisa si isi tripleaza volumul.
5. Amestecam cu ajutorul unei spatule, galbenusurile batute cu albusurile spuma. 
6. Amestecam faina cu cacaoa si cu praful de copt, pastram doua linguri din amestec, iar restul il cernem in ouale batute putin cate putin si il incorporam cu miscari circulare, de jos in sus cu ajutorul spatulei/lingurii de lemn.
7. Visinele le dam prin amesteculd e faina si cacao dat deoparte si le incorporam in compozitie.
8. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile 36 x36 cm si introducem in cuptorul preincalzit la timp de 45 min. Verificati cu o scobitoare, daca iese curata atunci prajitura e coapta.
9. Scoatem, lasam la racit si apoi taiem in patrate de 6x6 cm.
10. Glazura o preparam astfel : intr-un vas punem ciocolata uleiul de palmier si cafeaua si topim la foc mic amestecand continuu. Cat este inca fierbinte glazuram fiecare bucata.
11. Pentru decor taiem fasii subtiri din coaja de portocala cu ajutorul unui curatator de legume. Punem apa si zaharul la fiert, iar cand dau in clocot aruncam coajile de portocale, lasam 5 minute si apoi oprim focul. Scoatem cojile la scurs intr-o farfurie, iar apoi le putem utiliza la decor, punandu-le deasupra feliilor de capsune.
  Nota!
  1. In locul visinelor puteti folosi orice alt fruct proaspat, congelat sau deshidratat.
  2. Dublati cantitatea de glazura pentru ca este doar pentru jumatate de tava.

 

11 comentarii:

  1. Ciocolata, visine..Mmmmm o nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și mie îmi plac prăjiturile cu vișine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciocolata.... asta e rasfat in toata regula!

    RăspundețiȘtergere
  4. E una dintre combinatiile mele preferate! Foarte reusita prajitura ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. O minunatie! Combinatia cioco visine e preferata mea ;)

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa prajitura sa tot papi langa o cafea dimineata! Hugs

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna de tot trebuie sa fie!! Imi place mult si cum ai decorat-o ;-) Totusi, chiar trebuie 11 oua in total, huh?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cate oua sunt{7+4}? Poza te fascineaza,dar ceva nu e redactat corect. Esti ducica sa ne explici inca odata?

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pt lamuririle de rigoare.Trebuie sa-mi iau inima in dinti si sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.