vineri, 19 aprilie 2013

Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

    O prajitura usor de facut, numai buna pentru zilele de post, si nu numai, in care avem sau nu  musafiri.


  Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb

   Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  •  fulgi de migdale


   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190°.
2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt.
3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.
4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.
 

 5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min.  Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.
6.  Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.
  


 




7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.
 Enjoy! 






7 comentarii:

  1. Frumusele, aromate si bune prajiturelele tale!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm pana la mine a ajuns mirosul lor. Cu siguranta sunt foarte bune! Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca e delicioasa, am sa incerc reteta dar cu dulceata de gutui, pentru ca de pere nu am.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu postesc, dar prajitura asta tare-mi face cu ochiul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata, nici nu pare de post:) Este minunata:)

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.