luni, 8 aprilie 2013

Piept de pui cu rodie si sfecla rosie


    Reteta aceasta mi-a adus un robotel pus la bataie de Lavinia si  Transavia! It's just a delicious and colorful dish. Nothing else to say. :)

   Ingrediente
  • 600 g piept de pui
  • 200 ml vin alb dulce
  • 1 baton scortisoara
  • 2 fire de menta proaspata
  • 50 g fructe de rodie
  • 1 lg de ulei
  • sare
  • piper

   Sos
  • 100 ml suc de rodie (proaspat stors, fara seminte)
  • 40 g sfecla rosie 
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 lg miere de salcam
  • 1 lg vin alb
  • 1/4 lgt sare
  • 1/8 lgt ienibahar macinat
     Decor
  •   fructe de rodie
  •   rucola
  •   sfecla rosie
 

  Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 220 °C.
2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper.
3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si il rumenim putin (3-5 min).
4. Scoatem pieptul din tigaie si il punem intr-o tava cu vinul,  fructele de rodie (desi noi le spunem impropriu seminte;), menta si scortisoara.
5. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si introducem tava in cuptor pentru 15 min. In ultimele 5 minute dam deoparte folia.
6. Pentru prepararea sosului procedam astfel: punem sucul de rodie intr-o tigaie non-aderenta impreuna cu sfecla taiata cubulete, zeama de lamaie, mierea, sarea, vinul si ienibaharul. Lasam la foc potrivit, amestecand din cand in cand pana cand la suprafata lichidului se formeaza balonase, iar sosul este gros.
7. Scoatem pieptul de pui, il punem pe o farfurie iar deasupra punem sosul de rodie si cateva fructe de rodie proaspete.Servim cu salata!
 S-aveti pofta!

11 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.