vineri, 26 aprilie 2013

Pasca dietetica, fara aluat

   Daca ma urmariti de ceva vreme, stiti ca sunt dependenta de dulciuri. Ei bine acum am un motiv sa
ma felicit pentru ca n-am mai facut nimic dulce de 3 saptamani ;;) pana ieri, cand m-am gandit ca vine Pastele si trebuie sa pregatesc pasca, cozonaci etc.. Ei bine, dragilor tre' sa va spun ca nu agreez aproape deloc pasca traditionala. Rectific imi place mai mult pasca fara aluat si din acest motiv m-am gandit sa incerc sa fac o pasca din care daca mananc o feliuta sa nu ma simt vinovata. ;) Asa ca daca sunteti in situatia mea sau nu, va recomand cu caldura sa incercati pascuta asta fina si delicioasa. 

   Ingrediente:
  • 615 g branza slaba de vaci
  • 415 g ricotta
  • 150 g iaurt degresat
  • 3 oua
  • 40 g indulcitor natural (xilovit am folosit eu)
  • 40 g amidon de porumb
  • 50 g fructe goji deshidratate (optional)
     Decor:
  • 10 g indulcitor pudra - (xilovit)
  • fructe goji

    Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Tapetam fundul unei tavi (24 cm) obligatoriu detasabile, isr peretii ii ungem cu putin ulei si ii tapetam cu faina (desi la fel de bine ati putea sa ii tapetati cu hartie de copt, eu n-am facut-o pentru ca am ramas in pana de hartie :). 
3.  Amestecam branza cu ricotta si cu iaurtul, si omogenizam cu ajutorul unui mixer vertical. 
4. Adaugam indulcitorul, si ouale (cate unul pe rand) si amidonul si mixam bine. 
5. La final inglobam fructele goji cu ajutorul unei spatule.
6. Punem compozitia in tava si introducem in cuptor pentru 60 min. 

 Nota!
Daca vreti sa o rumeniti nu asa tare cum am facut eu :"> in ultimele 2-3 minute cresteti temperatura la 210°C.
Fructele goji le puteti inlocui cu stafide sau cu orice fructe deshidratate va sunt pe plac.
  Enjoy! 

 




12 comentarii:

  1. Ce bine arata si prezentarea super, pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozava pasca cu goji!!!Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa ce mananci bunatatea asta sigur nu ai mustrari de constiinta. Sau poate dupa cateva ore, cand te tenteaza iarasi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Asta asa-i! Le capeti imediat ce mai vrei o felie si inca o felie si tot asa pana-i gata. :)

      Ștergere
  4. Si eu am pregatit o bunatate de tarta!! Foarte buna si frumoasa trebuie sa fie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, de frumoasa... e cum e, dar e tare gustoasa!

      Ștergere
  5. Vin si eu la o feliuta ca pare atat de buna!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.