joi, 18 aprilie 2013

Brownies cu grapefruit goji curd


    Dragilor, va las o brownie delicioasa si fug la tobogan cu fii-miu care e nerabdator sa dea si masinutele odata cu el. Deja si-a scos un intreg arsenal de "luat la tobogan". :))

   Ingrediente:
  • 5 oua mici (45 g)
  • 1 ou mare (L)
  • 200 g faina de grau
  • 100 g zahar
  • 30 g cacao
  • 30 ml ulei palmier
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt esenta rom
  • 150 ml lapte
  • un praf de sare

  Crema:

    Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare, adaugam apoi 70 g zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem cu restul de zahar, adaugam apoi uleiul, laptele si mixam dupa fiecare. 
5. Amestecam cacaoa cu faina si le cernem in compozitia cu galbenusuri. Totodata incorporam si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
6. Inglobam albusurile spuma cu grija in compozitie, prin miscari ample circulare.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata (32 x 22 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 40 min. Testati cu o scobitoare, daca iese curata => blat copt.
8. O lasam sa se raceasca complet, o taiem/decupam sub ce forma ne place, punem crema intr-un sac poche si ornam fiecare bucata.
Enjoy!
  
   Nota!
  1.  Daca vreti sa iese mai inalta puteti pune compozitia intr-o tava mai mica. ;)
  2.  Uleiul de palmier este semisolid, il incalziti putin inainte de a-l pune in compozitie ca sa se fluidizeze.



19 comentarii:

  1. Ce culori frumoase!!Va rog si pt mine o portie :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata floricelele tale delicioase! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  3. Observ ca îți plac foarte mult fructele goji. Eu nu am mâncat niciodată, dar văd că sunt foarte populare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! Le ador, le folosesc in tot felul de combinatii si in plus sunt foarte sanatoase. ;)

      Ștergere
  4. Ce bine arata ! Miroase a primavara !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Dupa atata asteptare trebuia sa vina, iar eu sa fiu in ton cu ea. :)

      Ștergere
  5. Cat sunt de frumoase... N-am mancat niciodata grapefruit goji crud...
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Pai atunci e musai sa-l incerci. ;)
      Pup

      Ștergere
  6. tare as gusta, m-ai facut curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. ce culoare frumoasa are crema! Super delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce bunatate ai facut aici!!Servesc si eu o bucata ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele mai faine brownies pe care le-am vazut vreodata! Iar grapefruit curdul cred ca e delicios, am sa-l incerc!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.