Tort cu frisca si rodie

 
    Fetelor va propun sa intampinam Ziua Internationala A Femeii cu ceva dulce, simplu si bun. 
   Dragile mele sper ca aceasta zi sa va geaseasca sanatoase, pline de voiosie, speranta si iubire. Sa aveti parte numai de intamplari frumoase, lasati-va rasfatate si bucurati-va la maxim de aceasta zi!  La multi ani fetelor!
La multi ani, mami!
La multi ani,  mama-soacra!
La multi ani buni Maria si buni Anastasia!
Va las o "floare" muzicala si va pupic pe toate!


 

 

Ingrediente

  Blat (pregatim pe rand doua portii, deci va trebui sa dublam ingredientele)
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 g praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade (pentru un blat)
  • 1 lgt esenta de migdale (pentru al doilea blat)

    Crema
  • 1 l frisca lichida
  • 2 rodii mari
   Sirop:
  •  50 ml sirop de tei amestecat cu 220 ml apa plata

   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri 
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia.
4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal. 
5. Inglobam uleiul si esenta in galbenusuri cu mixerul la viteza mica.
6. Amestecam, cu grija, galbenusurile batute cu albusurile.
7. Amestecam faina cu praful de copt cernem in compozitie putin cate putin. Le inglobam cu ajutorul unei spatule, cu putine miscari ca sa nu isi piarda volumul.
8. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 22 cm unsa cu unt si tapetata cu faina.
9. Introducem tava in cuptor 30 min (incercati blatul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca e copt). Scoatem blatul si-l lasam la racit.

  Pentru crema mixam frisca lichida la viteza mica pana capata volum si consistenta. Va sfatuiesc sa puneti si niste intaritor de frisca ca sa stea mai teapana (eu n-am pus si a fost cam molcuta). In jumatate din cantitate punem fructele de rodie (mai pastram cateva si pentru decor).


  Asamblare:

1. Taiem blaturile (eu am facut 2).
2. Punem pe platou prima felie, o insiropam, punem frisca cu rodie, punem urmatoarea felie, o insiropam, punem crema si tot asa pana cand terminam feliile.
3. La final "tencuim" :)) tortul cu frisca ramasa, punem fructele de rodie si dam la frigider minim 4 h.
 
    S-aveti pofta!

  P.S.
  Poza cu sectiunea nu am pentru ca l-am facut cadou. :)



Comentarii

  1. La multi ani, draga Alina!!! Sa ai o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani de ziua femeii si de alte zile :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu si delicios!!!
    La Multi Ani si-o primavara superba!!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bun tortul! La multi ani si tie, Alina! Multumim pentru floarea muzicala!

    RăspundețiȘtergere
  5. Savuros si extrem de aratos tortuletul tau.
    La multi ani! <3

    RăspundețiȘtergere
  6. Oau, ce bine arată! Ce minunăție ai făcut cu doar câteva ingrediente.

    RăspundețiȘtergere
  7. La Multi Ani Fata Draga!Tare yuumy arata tortul tau!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc pentru invitatie si pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani si o primavara minunata.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, arata senzational!!

    La multi ani! :*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.