sâmbătă, 23 martie 2013

Negresa de post - The best vegan brownie ever


   
Fara prea multe cuvinte va prezint cea mai buna negresa de post ever. Personal imi aminteste de negresele facute de mama.
   Voi prezenta aceasta negresa in proiectul Dulce Romanie, gazduit luna aceasta de Paula.
   
  Ingrediente
   Blat
  • 350 g faina de grau
  • 150 g nuca macinata
  • 150 g zahar tos
  • 350 ml apa plata calduta
  • 75 ml ulei floarea soarelui
  • 40 g cacao
  • 3 lg cu varf gem de prune
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt otet

   Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
  • 3 lg apa fierbinte
  • 1/2 lg miere
  • 1 lgt ulei
   Decor
  • miez de nuca

   Cum procedam:
   Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.
3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 2. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.

   Glazura:
 Int-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.

   Asamblare
 Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.

  Reteta adaptata de aici.
 



14 comentarii:

  1. Imi plac mult prajiturile negrese, mai ales de post pentru ca inainte cand ne facea mama, mereu pregatea varianta de post .Foarte buna.Un sfarsit de saptamaan placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata minunat!! Iti multumresc mult pentru o reteta asa delicioasa si ciocolatoasa! Un weekend minunat iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare as gusta o prajiturica de la tine :)))) Un deliciu !

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am facut niciodata de post... Foarte bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Negresa de post imi place si mie, ii vine randul maine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie sa incerc aceasta reteta de post!

    RăspundețiȘtergere
  7. Excelent!Ne place foarte mult prezentarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucura tare mult! Va multumesc pentru vizita si va mai astept!

      Ștergere
  8. Va multumesc pentru aprecieri dragilor!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.