Blat
- 350 g faina de grau
- 150 g nuca macinata
- 150 g zahar tos
- 350 ml apa plata calduta
- 75 ml ulei floarea soarelui
- 40 g cacao
- 3 lg cu varf gem de prune
- 5 g praf de copt
- 1 lgt otet
Glazura
- 70 g ciocolata amaruie (55 % cacao)
- 3 lg apa fierbinte
- 1/2 lg miere
- 1 lgt ulei
- miez de nuca
Cum procedam:
Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Intr-un vas amestecam faina cu nuca macinata, cu praful de copt si cu cacaoa.
3. Apa calduta o amestecam cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Punem apoi uleiul si otetul in apa si inglobam totul in ingredientele uscate de la pasul 2. Totodata punem si gemul de prune si amestecam cu telul pana la incorporare.
4. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Scoatem din cuptor si lasam prajitura la racit in tava.
Glazura:
Int-un vas (pe baie de aburi) topim ciocolata si o amestecam cu miere, ulei si apa fierbinte.
Asamblare
Taiem prajitura dupa preferinta, apoi glazuram fiecare bucata in parte si ornam cu cate un miez de nuca.
Reteta adaptata de aici.
Imi plac mult prajiturile negrese, mai ales de post pentru ca inainte cand ne facea mama, mereu pregatea varianta de post .Foarte buna.Un sfarsit de saptamaan placut!
RăspundețiȘtergereNici nu zici că e de post!
RăspundețiȘtergereArata minunat!! Iti multumresc mult pentru o reteta asa delicioasa si ciocolatoasa! Un weekend minunat iti doresc!
RăspundețiȘtergereAm notat-o!
RăspundețiȘtergerePrea arata bine!
Tare as gusta o prajiturica de la tine :)))) Un deliciu !
RăspundețiȘtergereN-am facut niciodata de post... Foarte bine arata!
RăspundețiȘtergereNegresa de post imi place si mie, ii vine randul maine!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc aceasta reteta de post!
RăspundețiȘtergereArata extraordinar de bine !!!!
RăspundețiȘtergereArata tare bine !
RăspundețiȘtergeresunt minunate!
RăspundețiȘtergereExcelent!Ne place foarte mult prezentarea.
RăspundețiȘtergereMa bucura tare mult! Va multumesc pentru vizita si va mai astept!
ȘtergereVa multumesc pentru aprecieri dragilor!
RăspundețiȘtergere