marți, 26 martie 2013

Aperitiv cu salata de telina

 
  Am facut acest aperitiv acum muuult timp si cum a avut mare succes la public m-am decis sa va
impartasesc reteta. Desi imaginile nu sunt tocmai graitoare musafirii au fost tare incantati de el. Sper sa va conving sa-l faceti. E simplu si tare bun!


   Aluat
  • 480 g faina + extra pentru intins
  • 130 g telemea de vaca
  • 250 ml suc de rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mediu
  • 1 lgt ierburi de Provence
  • 1/2 lgt anason
  • 1/2 lgt sare 
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet

   Salata de telina
  • 1 telina potrivita (800 g)
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 1/4 lgt sare
  • 4 catei de usturoi
  • 100-150 g maioneza
    Mod de preparare:
1. Amestecam toate ingredienele pentru aluat si framantam bine. Lasam sa se odihneasca 30 min (daca avem timp).
2. Preincalzim cuptortul la 200°C
3. Taiem aluatul in doua bucati egale pentru a lucra mai usor. Presaram masa de lucuru cu faina, intindem aluatul si il taiem in dreptunghiuri de 10-12 cm  x 6 cm. 
4. Punem dreptunghiurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem 10 min in cuptor.
5. Pentru salata curatam telina, o dam prin razatoarea cu gauri mici apoi o amestecam cu zeama de lamaie si cu sare. O lasam asa 5-10 min, apoi o stoarcem si o amestecam cu maioneza si cu usturoiul zdrobit.
6. Punem pe biscuitii (sau dreptunghiurile, cum vreti sa le ziceti) raciti salata de telina. 

S-aveti pofta!










10 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.