miercuri, 6 februarie 2013

Prajitura cu gris si cocos

  Nu pot sa ascund ca imi plac dulciurile, si drept urmare la cateva zile e musai, dar musai sa fac cate ceva dulce. Daca n-ar avea urmari asa "rotunjoare" as manca face zilnic, dar din pacate .... Ei bine, saptamana asta am facut o prajiturica cu gris. O faceam des in varianta "de dulce" si am zis sa experimentez si varianta de post. A iesit foarte gustoasa, in plus cei care au consumat-o nu si-au dat seama ca e complet vegana... Vreti si voi?

Ingrediente

  • 150 g gris
  • 120 g faina de grau
  • 110 g zahar tos
  • 30 g fulgi de cocos
  • 30 ml ulei de palmier
  • 50 ml sirop de tei
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • coaja de la 3/4 lamaie
  • 450 ml apa cloclotita
  • .........................
  • zahar pentru pudrat

Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Grisul il amestecam cu zaharul si le oparim cu apa clocotita.
3. Dupa ce s-a racorit incorporam faina, fulgii de cocos, uleiul de palmier, siropul de tei si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie amestecand bine.
4. Punem compozitia intr-o tava rotunda (24 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min. Ultimele 5 minute marim temperatura la 220 °C.
5. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a pudra cu zahar.
 Enjoy! 

 Nota!
Puteti inlocui apa cu lapte ;) 

14 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.