marți, 12 februarie 2013

Pizza rapida, cu piept de pui


 
   Nu stiu cum s-a intamplat, dar duminica seara i-a "palit" pofta de pizza pe ai mei. Era mult prea tarziu cand si-au exprimat dorintele si am promis ca le fac a doua zi. Zis si facut, si daca tot suntem in luna iubirii am decis sa le fac sub forma de inima, ca deh, cine stie... poate serviti si voi pizza de Valentine's. Trebuie sa va atentionez insa, ca e grozav de simplu de facut. ;)

   Aluat:
  • 500 g faina de grau (plus extra pentru intins)
  • 270 g iaurt
  • 1 ou mare (L)
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt oregano uscat
  • 1/2 lgt verdeturi de Provence
  • 50 ml ulei
  • 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet

   Topping
  • 400 g piept de pui
  • 4 lg ketchup
  • 4 lgt ulei
  • 300 g mozzarella

  Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 200°C.
2. Punem pieptul de pui la fiert cu putina sare. Dupa 15 min il scoatem, il lasam sa se racesca putin si il feliem.
3. Amestecam 350 g faina cu oregano, ierburile de Provence, sarea si bicarbonatul stins cu otet. 
4. Amestecam iaurtul cu uleiul si cu oul batut, apoi incorporam totul in faina. Pe masura ce framantam inglobam si restul de faina.
5. Lasam aluatul sa se odihneasca 15-30 min (daca nu aveti prea mult timp la dispozitie sariti peste acest pas). 
6. Impartim aluatul in 4 bucati egale. Presaram masa de lucru cu faina, luam o bucata de aluat si o intindem bine, intoarcem foaia de aluat si intindem din nou pana ajunge la o dimensiune de 23-25 cm. Formam o inima, si o modelam cu varful degetelor. 
7. Punem inima pe dosul unei tavi tapetate cu faina, ungem aluatul cu 1 lgt de ulei pana la 2-3 cm de la margine. Punem apoi sosul de rosii si il intindem si pieptul de pui fasii si introducem in cuptor 10 minute. Scoatem tava, punem mozzarella si mai bagam la cuptor 10-15 min. 

        S-aveti pofta! 

   Nota!
 Puteti alege orice tip de topping doriti.











10 comentarii:

  1. Ce buna..Imi iau una ca sa pap mai tarziu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am facut niciodata aluatul cu bicarbonat. Mamaia mea imi facea turte si erau minunate, banuiesc ca si blatul tau e la fel de minunat... Neaparat trebuie sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragute pizza! In forma de inimioara. <3 N-am facut niciodata piza cu piept de pui. E vremea sa incerc. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pizza frumoasa!Asa ceva sa tot mananci :)

    RăspundețiȘtergere
  5. O pizza delicioasa si ... indragostita! :)
    Pup

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.