Pandispan cu inima de capsune

  
Am vazut ca se practica prajiturile cu model interior si mi-am propus sa fac si eu una. Desi imaginile nu sunt prea sugestive (din motive de iluminat:) va asigur ca pandispanul a fost delicios. In plus e un dulce care se prepara usor asa ca va invit sa dati fuguta la bucatarie si sa va apucati de copt, ca tot e vremea asta in care cuptorul trebuie sa sfaraie.

   Blat cu capsune
  • 160 g albusuri
  • 125 g zahar tos
  • 3 g praf de copt
  • 125 g faina
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 80 g capsune pasate 
  • 1/4 lgt bicarbonat de sosiu 
  • 1/2 lgt zeama de lamaie

   Aluatul alb:
  • Avem aceleasi ingrediente ca la blatul cu capsune, mai putin capsunele, bicarbonatul si zeama de lamaie.
  .......
Zahar pentru pudrat

   Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C
2. Batem  albusurile spuma cu praful de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le incorporam  cu grija cu ajutorul unei spatule in albusurile batute.
4. Capsunele pasate le amestecam cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si cu esenta de vanilie si le inglobam in aluat.
5. Punem aluatul intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor. Pentru inceput 5 minute la 210°C, apoi reducem temperatura la 190°C pentru 30 min.
6. Scoatem checul, il lasam la racit, apoi il feliem si il taiem cu ajutorul unei forme inima.
7. Pentru a face aluatul alb procedam la fel ca la cel cu capsune (pasii 2 si 3).
8. Asezam inimioarele de capsune in tava de chec tapetata cu hartie de copt (avem grija sa fie fixate bine, din capat in capat), iar deasupra punem aluatul alb si introducem la cuptor 5 minute la 210°C, apoi inca 30 minute la 190°C.

    9. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, iar apoi il pudram cu zahar.
 




Comentarii

  1. Un desert perfect pentru Valentine's day!

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, dragostea trebuie să se regăsească și în preparare, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos arata!!! Ai muncit putin, dar a meritat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate pozele sunt facute pe lumina artificiala si nu reflecta realitatea, dar merita.

      Ștergere
  4. Super idee!! E de mare efect cu model pe mijloc :) Am retinut si eu tehnica si o voi testa cu prima ocazie :)

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. O idee interesanta! Arata foarte bine si este special pentru aceasta sarbatoare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Qué delicioso bizcocho con sorpresa en su interior. Queda precioso el corte, sorprendente!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.