miercuri, 9 ianuarie 2013

Cupe cu crema de branza

     In ultimul timp am venit numai cu retete dulci, iata ca astazi v-am adus o gustarica cu branzica delicioasa. Le-am facut de Craciun, dar abia acum apuc sa postez reteta. E musai sa incercati acest aperitiv.

Aluat
  • 380 g faina (plus extra pentru intins)
  • 200 g lapte prins/iaurt
  • 80 ml ulei
  • 1 ou marimea XXL
  • 1 lgt condiment pizza
  • 1 lgt mix de legume uscate bio
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • 1 varf de cutit de ienibahar macinat 
  • 1/2 lgt sare 

Umplutura
  • 150 g branza din iaurt proaspata
  • 150 g crema de branza - Ceva Fin Cremos cu smantana
  • 140 g crema de branza - Ceva Fin Pufos
  • 1 lg cu varf smantana
  • 80 g ardei gras rosu
  • 12 bucatele branzica calcica - miez de lapte

 Cum procedam:

Aluat:
1. Amestecam toate ingredientele si framanatam. Rezulta un aluat usor lipicios. 
2. Pudram o folie alimentara cu faina si invelim aluatul in ea.
3. Introducem aluatul in frigider minim 12 ore ca aromele sa se intrepatrunda mai bine. La mine a stat 2 zile :D.
4. Preincalzim cuptorul la 190-200°C.
5. Ungem o forma de briose cu unt si o tapetam cu faina.
6. Pudram cu faina masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie subtire, taiem cercuri cu ajutorul unei forme de 10 cm diametru. Intindem din nou fiecare cerc, iar apoi il punem in forma de briose. 
7. Punem in centrul fiecarei cupe orez, sau boabe de fasole, sau margele de ceramica.
8. Introducem in cuptor timp de 10-20 min (depinde de cuptor ;). Cand s-au rumenit le scoateti din cuptor si incercati sa scoateti orzul sau ce ati pus in ele, apoi le lasati la racit.
  Eu am facut si cateva stelute din putin aluat, pe care le-am copt odata cu cupele.

Umplutura si asamblare:
1. Amestecam branzeturile, in afara de branza calcica cu smantana.
2. Taiem ardeiul cubulete si il incorporam in crema de branzeturi.
3. Punem in fiecare cupa cate o bucatica de branza calcica si cate o lingura de umplutura. Deaspra punem cate un biscuitel, sau cate o bucata de ardei gras.

 Nota!
1. Cred ca ar fi bine sa puneti cate o bucatica de hartie de copt in cupe inainte de a pune orezul. Eu n-am pus si din cauza asta orezul s-a cam infipt in aluat, de a trebuit sa il scot cu scobitoarea :))
2. Condimentul de pizza folosit de mine contine numai ierburi uscate si este de la Fuchs.
3. Puteti pune orice fel de crema de branza.






4 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.