joi, 6 decembrie 2012

Tort cu ciocolata, visine si banane


   Am adus un tort delicios, de post ce-i drept, pentru toti cei care poarta numele Sf. Nicolae. La Multi Ani, sanatate si impliniri dragilor!

Ingrediente


  Blat
300 g faina de grau
30 g cacao neagra
110 g zahar brun
375 ml apa minerala carbogazoasa
80 ml ulei de palmier
1 lgt scortisoara pudra
2 lgt praf de copt
3 lgt esenta de vanilie (homemade)

  Crema:
3 banane mari
zeama de la o lamaie
3 lg cu varf faina de orez expandat
150 g dulceata de visine

  Sirop:
Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai

  Glazura:
100 g ciocolata 55% cacao
2 lgt ulei de palmier
2 lgt apa
2 lgt miere de albine

Cum procedam:

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt.
3. Separat amestecam apa minerala cu zaharul pana la dizolvarea acestuia.
4. Incorporam partea lichida in compozitia uscata, in acest moment adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24 cm diametru) si introducem in cuptor 45-50 min (faceti testul scobitorii, daca scobitoarea iese curata atunci e copt)
6. Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit 1 ora, apoi il bagam in frigider 2-3 ore.

Crema:
Pasam bananele impreuna cu zeama de lamaie. 
Incorporam in bananele pasate faina de orez expandat si dulceata de visine cu ajutorul unei spatule.

Glazura:
1. Punem intr-un vas ciocolata, si uleiul de palmier. Tinem vasul in mana deasupra flacarii si invartim mereu.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata incorporam mierea si apa.

Asamblare:
1. Taiem blatul in doua. Insiropam primul blat, punem crema si urmatorul blat pe care il vom insiropa.
2. Punem glazura calda deasupra si trasam linii cu o scobitoare.
3. Introducem in frigider cel putin 2 ore.

Nota!
Faina de orez expandat nu necesita preparare termica.


  


12 comentarii:

  1. Iau si eu o feliuta ca tare bun este...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca nu ma supar daca iei si doua :P
      Pup

      Ștergere
  2. Mulțumesc, mă cheamă și Niculina, așa că mă servesc și eu cu o felie.

    RăspundețiȘtergere
  3. mmm si cioclata si banane si visine...de nerefuzat! ;-)

    RăspundețiȘtergere
  4. musai ulei de palmier???cu ce-l putem inlocui? cu ulei de floarea soarelui nu merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uleiul de palmier il face mai fraged, dar nu e musai. Se poate folosi ulei de floarea soarelui fara nicio problema.

      Ștergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.