marți, 11 decembrie 2012

Tartine cu fasole batuta


   Dragilor mi-am zis ca e bine sa incepem ziua cu o mancare simpla facuta de tot romanu', mai ales in perioada postului.

300 g de fasole boabe fiarta
2 lgt mix de legume uscate bio 
80 ml zeama in care a fiert fasolea
50 ml ulei de floarea soarelui
3 catei de usturoi
sare, piper
paine de secara

Cum procedam:
1. Fasolea calduta o punem impreuna cu apa intr-un vas si o pasam cu blender-ul vertical.
2. Incorporam legumele uscate, uleiul, sarea si piperul cu ajutorul unei spatule.
3. Dupa ce s-a mai racorit incorporam si usturoiul pisat.
4. Taiem painea cu ajutorul unei forme pentru biscuiti si o punem la prajit.
5. Punem fasolea pasata intr-un sprit (sau nu :) si spritam pe fiecare tartina.


12 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.