duminică, 30 decembrie 2012

Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

    Dragilor, cu atatea treburi pe cap n-am apucat sa mai postez ceva de sarbatori, dar iata ca va aduc acum ceva dulce. Fiindca ne-a placut foarte mult rulada cu goji, am facut o varianta neagra a acesteia care a avut mare succes la public. :P


Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt

Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
 Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar 
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate

 Cum procedam:
  Urmam aceleasi indicatii ca si la Swiss roll cu mascarpone si goji. Cu mentiunea ca acum am folosit o tava cu dimensiunea de 31 x 31 cm.

Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.
2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model.
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, iar zaharul este dizolvat aproape complet.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.
7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.
8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, si invelim intr-un prosop curat si umed.

  Crema
1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.
2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.
3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.
4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.  
Asamblare:
Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.     


14 comentarii:

  1. LA MULTI ANI 2013!
    Rulada este asa de frumoasa!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. De cand imi doresc sa fac o rulada cu decoruri! Anul acesta voi face neaparat. Sigur e delicioasa reteta ta. Imi place ca ai pus fructe confiate in crema. Da un pic de prospetime ruladei. Sa ai un an nou plin de bucurii si satisfactii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Rita! Chiar este delicioasa, sa o faci neaparat.

      Ștergere
  3. Wouw!!! il est superbe ton roulée une vrai délice!

    merci de ta visite a mon blog, sa ma permis de connaitre le tien que est superbe, bravo pour ton travail ici présenter!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos ai decorat rulada! N-am mai vazut procedeul asta pana acum. Trebuie sa fi fost buna rulada!

    RăspundețiȘtergere
  5. O laud si pe aici !:)
    Deosebit de festiva!

    RăspundețiȘtergere

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.