luni, 17 decembrie 2012

Rasturnata cu mar si migdale

   Ca sa avem energie incepem saptamana cu un desert pufos si aromat. Vreti o felie? ;)

Blat:
250 g faina de grau
110 g zahar tos
72 g migdale macinate
250 ml apa minerala carbogazoasa
75 ml ulei de palmier
5 g praf de copt
1 mar golden

Caramel:
4 lg zahar tos
3 lg apa
1 lgt ulei de palmier

Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Pentru caramel punem toate ingredientele intr-un vas non-aderent la foc potrivit cateva minute (pana cand isi schimba culoarea din alb in maro).
3. Ungem un vas (eu am avut de ceramica) cu caramelul preparat.
4. Pentru aluat, intr-un vas punem faina, migdalele macinate, zaharul, praful de copt si amestecam. Adugam apoi peste acestea apa si uleiul de palmier si mixam bine.
5. Curatam marul de coaja si seminte si il feliem. Il punem in fundul vasului, pe caramel si turnam aluatul peste el.
6. Introducem vasul in cuptor. La mine a durat cam mult - 1h si 30 min - pentru ca vasul a fost de ceramica, dar intr-un vas din tabla se va coace mai repede, asa ca incercati cam dupa 35-40 min cu o scobitoare. Daca iese curata, atunci prajitura e coapta.

Pofta Buna!



10 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.