Prajiturele cu goji si dovleac


  Dupa ce am descoperit cat de bun este dovleacul in deserturi, am decis sa fac si niste prajiturele cu dovleac, care ne-au incantat papilele gustative. Va las si voua o portie!

Ingrediente:

  • 290 g pulpa dovleac turcesc
  • 255 g faina de grau
  • 35 g amidon
  • 50 ml apa
  • 50 g fructe goji deshidatate 
  • 1 lg ulei de palmier
  • 4 lg miere
  • 1 lgt rasa de scortisoara macinata
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 2 lgt zeama de lamaie
  • .........
  • apa pentru fiert dovleacul
  • zahar pudra pentru finisat (optional)

Cum procedam:

1. Punem dovleacul in apa, la fiert cam 20-30 min.
2. Dupa ce a fiert, aruncam apa si pasam dovleacul cu o furculita (daca doriti puteti folosi blender-ul), il lasam asa pana se racoreste.
3. Preincalzim cuptorul la 180 °C.
4. Intr-un vas, amestecam faina cu amidon si scortisoara.
5. In alt vas, amestecam dovleacul pasat cu uleiul de palmier, mierea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, apa si fructele goji.
6. Incorporam ce-a de-a doua compozitie in prima amestecand bine.
7. Cu ajutorul unei linguri/lingurite umede luam din compozitie si punem in tava tapetata cu hartie de copt.
8. Introducem tava in cuptor 20 min. Verificati daca s-au copt rupand o prajiturica. 
9. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi pudram cu zahar.

Nota!
Daca le preferati mai dulci mai adaugati 1-2 lg de miere.



Comentarii

Trimiteți un comentariu

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita@gmail.com.