Dupa ce am descoperit cat de bun este dovleacul in deserturi, am decis sa fac si niste prajiturele cu dovleac, care ne-au incantat papilele gustative. Va las si voua o portie!
Ingrediente:
- 290 g pulpa dovleac turcesc
- 255 g faina de grau
- 35 g amidon
- 50 ml apa
- 50 g fructe goji deshidatate
- 1 lg ulei de palmier
- 4 lg miere
- 1 lgt rasa de scortisoara macinata
- 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
- 2 lgt zeama de lamaie
- .........
- apa pentru fiert dovleacul
- zahar pudra pentru finisat (optional)
Cum procedam:
1. Punem dovleacul in apa, la fiert cam 20-30 min.
2. Dupa ce a fiert, aruncam apa si pasam dovleacul cu o furculita (daca doriti puteti folosi blender-ul), il lasam asa pana se racoreste.
3. Preincalzim cuptorul la 180 °C.
4. Intr-un vas, amestecam faina cu amidon si scortisoara.
5. In alt vas, amestecam dovleacul pasat cu uleiul de palmier, mierea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie, apa si fructele goji.
6. Incorporam ce-a de-a doua compozitie in prima amestecand bine.
7. Cu ajutorul unei linguri/lingurite umede luam din compozitie si punem in tava tapetata cu hartie de copt.
8. Introducem tava in cuptor 20 min. Verificati daca s-au copt rupand o prajiturica.
9. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi pudram cu zahar.
Nota!
Daca le preferati mai dulci mai adaugati 1-2 lg de miere.
Ce interesanta prajitura. Nu am tragere spre dovleac dar tot il fac eu o data. Este apreciat de atata lumea si eu nici macar nu l-am gustat!
RăspundețiȘtergereNici eu nu eram prea convinsa, dar dupa ce l-am incercat :D am devenit "addicted" :)
ȘtergereCu siguranta sunt bune si aromate!
RăspundețiȘtergereChiar sunt! Pup
ȘtergereFoarte interesanta combinatia!!
RăspundețiȘtergere;;)
ȘtergereCe super reteta, asta trebuie sa o salvez si eu ca tare imi place dovleacul, Pupici
RăspundețiȘtergereEu l-am descoperit recent, dar imi place :D
ȘtergerePup!