marți, 18 decembrie 2012

Prajitura cu mac, scaldata in sirop de visine

 Dragilor vin cu o prajitura din ciclul deserturilor rapide. Rapid si de facut, dar si de papat :)
Ingrediente:
  • 440 g faina de grau
  • 150 g zahar tos
  • 40 g seminte mac
  • 13  g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 3-4 picaturi otet alb/zeama de lamaie
  • 450 ml apa plata 
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • ........
  • 100 ml sirop de visine
  • 100-150 g visine din sirop/ din compot

  Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, semintele de mac si praful de copt.
3. Incorporam in ingredientele uscate apa, uleiul, esenta si bocarbonatul stins cu otet si mixam bine. 
4. Tapetam o tava cu dimatrul de 24 cm cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptor pentru 30-40 min, pe raftul din mijloc (faceti testul scobitorii).
5. Dupa ce scoatem din cuptor, lasam 5 minute la racit apoi transferam blatul pe o farfurie si taiem un strat fin din partea superioara pentru a se insiropa mai bine. Scaldam apoi blatul in sirop si punem visinele deasupra.
Enjoy!
 Nota!
 Puteti inlocui apa plata cu apa carbogazoasa sau cu lapte.







4 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.