sâmbătă, 8 decembrie 2012

Fursecuri aromate (de post)

  Cum n-avem nimic dulce prin casa, si cum musafirul m-a anuntase cam cu juma' de ora inainte de a veni la cafea, m-am gandit sa fac rapid de tot aceste fursecuri delicioase. Fragede si aromate, un real succes de altfel.

Ingrediente

300 g faina de grau
75 ml ulei de palmier
50 ml apa
1 lgt praf de copt
2 lg sirop de brad (presat la rece)
70 g zahar brun
1/2 banana
1 lgt zeama de lamaie

 Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele umede intr-altul. In final amestecam cele doua compozitii si framantam bine.
3. Formam bilute cu dimensiuni egale din aluat si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam putin fiecare biluta de aluat cu ajutorul unei furculite.

4. Introducem tava in cuptor timp de 20 min. Inchidem focul si mai lasam 5 - 10 min in cuptor.
5. Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar.

Nota!
1. Puteti folosi unt in loc de ulei si lapte in loc de apa.
2. Se pot lipi cate doua cu crema. 
3. Daca aveti timp la dispozitie, puneti aluatul intr-o folie alimentara si bagati-l in frigider minim  30 minute inainte de a-l utiliza.




10 comentarii:

Salutare! Iti multumesc pentru vizita! Comentariile sunt bine-venite. Daca te-au inspirat preparatele de pe acest blog te invit sa-mi trimiti o fotografie intr-un mesaj pe pagina de facebook a blogului (Biochimist la cratita) ori intr-un e-mail la biochimistlacratita.gmail.com.